Egyéb

A szakma nagy öregjei szerint sohasem szabad új házat átvenni. Nagy igazság, amit mi is átéltünk.

A VIII. ker. Futó utcában egy új építési társasház kezelésével kapcsolatban kerestek meg bennünket. Az új tulajdonosok – teljesen indokolatlanul – napi jelenlétet vártak el tőlünk. Folyamatosan újabb és újabb kitalációik voltak, amelyeknek nem lehetett megfelelni. Hiába írtunk napi szinten hibajegyzékeket a kivitelezési hibákról stb. Semmi nem volt elég. A telefonszámlánk és az általuk generált egyéb költségek a képviseleti díj 50%-át is felemésztették.

 

/A fénykép illusztráció./

Közös képviselő csere

A tulajdonosok a következő évben az egyik számvizsgálóbizottsági tag lejárató kampánya miatt lecseréltek bennünket, azzal, hogy „Minőségi Cserét” végeznek.

Az új közös képviselő feltette a társasház pénzét a lóversenyen. Veszített!

Az új közös képviselőnek a társasház teljes pénzkészlete felett rendelkezési jogot adtak. Az új közös képviselő feltette a társasház pénzét a lóversenyen és veszített Ez télen történt. A társasház nem tudta fizetni a közmű költségeket, így télvíz idején kikapcsolták a fűtést, gázt és az áramot.

Tanulságok

  • A kettős aláírás a tulajdonosok érdekeit védi
  • Soha, soha nem szabad a társasház pénzkészleteit egy személyre bízni, kettős aláírás nélkül.
  • A HBPM Kft. időszakában a társasház pénzkészletei stabil alapokon álltak.
  • A HBPM Kft. leváltását követő 1 éven belül a társasház katasztrófális helyzetbe került.

A tulajdonosok az új, sokszor hitelekkel terhelt lakásuk fűtésének és áramellátásának biztosítására rendkívüli befizetésre kényszerültek.