Felújítás

A 2000-es évek elején még kedvező pályázati lehetőségek voltak. A Váci utcában lévő egyik társasházunkban önkormányzati pályázati lehetőség igénybevétele mellett folyt a társasház magastetejének felújítása.

Ez részben érintette az utcai cserépfedett tetőszakaszt, ahol statikai megerősítést is kellett végezni a fedélszéken. Részben pedig az udvari palafedéses rész felújítását is jelentette.

Komplett tetőfelújítás

A tető teljes felújításon esett át. A korhadt deszkázat cserérlve lett, a teljes faszerkezet láng- és gombamentesítést kapott. A palahéjalás cserélve lett. A fa gerendák acélszerkezettel megerősítésre kerültek.

A közel 100 éves társasház tetőszerkezete megújult, a beázások megszűntek

Jókor, jóideben, a kedvező gazdasági lehetőségeket kihasználva, jelentős önkormányzati támogatás mellett, rövid határidővel készült el a társasház tetőfelújítása. A padlástérben hőszigetelés került leterítésre, amely jelentősen javította a társasház hőtechnikai tulajdonságait, csökkentve ezzel a tulajdonosok fűtési rezsi költségeit.

  • A beázások megszűntek
  • A fűtési rezsiköltségek csökkentek
  • Az aszbesztpala lecserélésre került
  • Jelentős önkormányzati támogatás került lehívásra

Tető felőjítása felújítási terv alapján

A professzionális társasházkezelés elengedhetetlen feltétele a társasház pénzügyi-műszaki állapotához igazodó felújítási terv készítése, amely alapján a közgyűlés a közös képviselő irányítása mellett meg tudja hozni a megfelelő döntést a társasház műszaki állapotának fenntartásához, a szükséges nagyjavítások és felújítási munkák elvégzésére.